NOes

Onze arme Noes hebben we begin januari 2015 gered van mensen die haar verwaarloosden. Ze woog namelijk 11 kilo en was bekleed met vilten die in plakjes op haar rug. We waren enorm geschrokken van haar toestand, bij de dierenarts werd het duidelijk dat haar vacht dusdanig slecht was dat ze onder roesje geschoren moest worden. En uiteraard op dieet want 11 kilo is veelste veel. Zo gezegd zo gedaan, het duurde een paar weken voor ze een beetje los kwam. Steeds een beetje meer kwam ze ons op zoeken en kwam haar karakter naar boven. Zo deed ze aan slaapwandelen (op haar rug melken in haar slaap) snurkte ze enorm hard en stond ze het liefste onder de douche. Tevens kon ze niet miauwen maar klonk het meer als een schreeuw waar wij regelmatig hard om moesten lachen. Spelen, aandacht liefde alles was nieuw voor haar. Ze was in een jaar tijd flink afgevallen en zag haar vacht er inmiddels erg goed uit. 

 

Tot onze grote schrik, ze begon minder te eten en zelfs minder drinken.. Na aandringen nam de dierenarts ons toch serieus en kwam na 3 dagen met de diagnose droge FIP. We zijn hier enorm van geschrokken en na een afscheid van 24 uur hebben we haar in laten slapen.

 

 

In          Het          Kort

Welkom bij cattery  Håpercatz,
De cattery waar de Noorse boskat centraal staat. Waar wij niet staan voor de zogenaamde uiterlijke ''plus punten'' maar de gezondheid voorop staat. De Stambomen onder de loep worden gelegd, en we werken vanuit het oogpunt voor de kat en niet de mens.
Onze visie? Heel simpel: Het behouden en vergroten van dit prachtige ras, met zicht op gezondheid, karakter, en forever homes.


Håpercatz               

Tel: +31615276229

Mail:Info@hapercatz.nl